Danny Brock mbron vendimin për të hipur në Lingfield pavarësisht bojkotit

Danny Brock, i cili ka gjashtë udhëtime të rezervuara në Lingfield Park të Mërkurën në një kartë me vetëm 17 vrapues, tha të hënën se, ndërsa ai e kupton pse disa trajnerë dhe pronarë bënë një përpjekje për bojkot të takimit, ai “nuk do të më thuhet nga çdokush se çfarë duhet ose nuk duhet të bëj. ” presioni ishte aplikuar si për kalorësin ashtu edhe për agjentin e tij gjatë fundjavës për t’u bashkuar me bojkotin dhe për të refuzuar të hipnin në kurset në pronësi të Arena Racing Company (ARC) më vonë këtë javë, në shenjë proteste ndaj një shkurtimi prej gati 3 milionë funtash në paratë e shpërblimit të ARC -së në 2019. Duke folur për kuajt: koha për të përfshirë trajnerët dhe pronarët në dënimet me kamxhik Lexo më shumë

“decisionshtë vendimi im dhe mendoj se është i duhuri për mua,” tha Brock. “Thjesht ndodh që trajnerët që hynë në kuajt e tyre [të Mërkurën] janë trajnerët që më mbështesin.Unë kam qenë besnik ndaj njerëzve që kanë qenë besnikë ndaj meje që kur kam hipur dhe ndodhi që ata vrapuan. Kjo ma bëri mendjen, vërtet. Në fund të ditës kam një familje për të ushqyer dhe fatura për të paguar dhe udhëtimet ishin atje.

“Unë jam plotësisht dakord me atë që ata po bëjnë dhe e di pse ata po e bëjnë këtë dhe unë nuk jam kundër tyre dhe nuk e bëj atë për të provuar të vërtetoj një pikë. Unë jam duke hipur sepse, nëse nuk dal për njerëzit që më kanë mbështetur dhe nuk jam besnik ndaj tyre, mund të mos jem duke hipur fare sepse ata nuk do të më përdorin.Trajnerët më të mëdhenj nuk do të më qëndrojnë pranë, kështu që është vërtet pa mend për mua.

“Unë mendoj se ka ndoshta shumë kalorës të tjerë në situatën time që ndoshta do të kishin hipur dhe duhet të ishin hipur, por ndoshta kanë qenë të lidhur dhe nuk kanë shkuar me pozicionin me të cilin kam shkuar. ”

The Guardian e kupton që Shoqata e Kalorësve Profesionistë kontaktoi të hënën me të gjithë anëtarët e saj duke e bërë të qartë se është tërësisht vendimi i tyre nëse do të hipin ose jo në binarët në pronësi të ARC.

Letra e PJA thotë se, ndërsa beson se “shumica dërrmuese” e kalorësve mbështesin veprimin nga trajnerët dhe pronarët, ajo “nuk mund dhe nuk ju thotë të mos hipni [sepse] ta bëni këtë do të ishte e papërshtatshme dhe, më e rëndësishmja, potencialisht e paligjshme. ”

Shton:” Ne vlerësojmë që kjo do t’i vendosë individët në një pozitë shumë të vështirë, por ka fatkeqësisht asgjë nuk mund të bëjmë për ta parandaluar atë. ”

Regjistrimet për takimin e së mërkurës u bënë para se të dilnin lajmet për një të përkohshme marrëveshje midis ARC dhe Federatës Kombëtare të Trajnerëve për të rivendosur fondet e shpërblimit në nivelet e vitit 2018 deri në fund të marsit.

Nëntëmbëdhjetë kuaj u shpallën për të vrapuar, por dy prej tyre janë gërvishtur që atëherë dhe sigurisht që do të jenë më të dobëtit kartë e mbështetur në drejtim të vrapuesve që të paktën në 2002, kur Autoriteti Britanik i Kalërimit filloi të përpilojë të dhëna për madhësitë e fushës.Asnjë takim që atëherë nuk ka tërhequr më pak se 20 vrapues. Udhëzues i shpejtë Këshillat e Greg Wood për të martën Trego Fshih